Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Marcin Latacz Łukasz Ch (11398 niezalogowanych)
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Moi znajomi do ktorych referuje to tylko norewdzy , bo tu gdzie jestem nie ma zadnych polakow i wogole jedyny kontakt z polakami mam przez internet

A co do tej rzekomej sympatyzacji norwegow z faszystani , to musza byc sporadyczne przypadki - w okresie wojny, na pewno czesc - zwlaszcza Oslo i okolice, bo niemcy rangowali norwegow o niebo wyzej niz n.p polakow

Ale w czasach wspolczesnych - to musza byc jakies patologiczne wyjatki - moze nowi nasisci ... ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
retier1 napisał:
A więc to co piszesz publicznie jest zwykłą obłudą i hipokryzją jeśli to nie jest tym co naprawdę myślisz i czujesz Cyganko?
Którą tak mocno akcentujemy!

Nie denerwuj mnie ,a tym samym nie ubliżaj mi retier.........., nie zrozumiałeś dobrze mojej wypowiedzi.
W tym temacie stawiam kropkę, bo za chwilę temat żałoby, szacunku , spokoju i ciszy zamieni się w kłótnię
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
cyganka napisał:
retier1 napisał:
A więc to co piszesz publicznie jest zwykłą obłudą i hipokryzją jeśli to nie jest tym co naprawdę myślisz i czujesz Cyganko?

Nie denerwuj mnie ,a tym samym nie ubliżaj mi retier.........., nie zrozumiałeś dobrze mojej wypowiedzi.
[u]W tym temacie stawiam kropkę, bo za chwilę temat żałoby, szacunku , spokoju i ciszy zamieni się w kłótnię
[/u]

Popieram.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Rzeczywiscie nie powinnis my sie klocic , bo to nie wypada i nie pasuje zupelnie do powagi sytuacji - bez wzgledu na to czy palalismy do zmarlych sympatia, czy tez nie
Na pewno wszyscy sa zgodni co do tego , ze zmarlym nalezy sie szacunek ( chociazby ze wzgledu na rodzine )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Michal Kozi.....
(kosma1410)
Nowicjusz
barbara67 napisał:
Moi znajomi do ktorych referuje to tylko norewdzy , bo tu gdzie jestem nie ma zadnych polakow i wogole jedyny kontakt z polakami mam przez internet

A co do tej rzekomej sympatyzacji norwegow z faszystani , to musza byc sporadyczne przypadki - w okresie wojny, na pewno czesc - zwlaszcza Oslo i okolice, bo niemcy rangowali norwegow o niebo wyzej niz n.p polakow

Ale w czasach wspolczesnych - to musza byc jakies patologiczne wyjatki - moze nowi nasisci ... ?

moze to ze mna jest cos nie tak, szukam powiazan i sympatji tam gdzie ich nie ma (dziury w calym). Ale fakem jest ze nasi przedstawiciele lecieli tam aby naglosnic cala chistorie Katynska -niestety im sie to udalo ponad miare ,(duzym kosztem ) .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Pieknym gestem jest moim zdaniem ogloszenie zaloby narodowej w tak wielu krajach - w Brazylii nawet 3 dniowej !
powinnis my sie czuc docenieni jako narod
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Michal Kozi.....
(kosma1410)
Nowicjusz
To o czyms swiadczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
cyganka napisał:
retier1 napisał:

W tym temacie stawiam kropkę, bo za chwilę temat żałoby, szacunku , spokoju i ciszy zamieni się w kłótnię

A może to Ty nie zrozumiałaś mojego pierwszego postu,w którym między innymi nawiązałem do tego zeby dać spokój zmarłym , a nie próbować wmawiać mi że myle pojęcia czy co tam.Zwróciłem ci tylko uwagę w następnym poście iż sama sobie zaprzeczasz.No cóż,nikt nie lubi wytykania błędów,ja też .I przepraszać chyba nie mam za co?
Też skończyłem,jeśli pozwolisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Widze w tvn , ze polacy w Pl. naprawde potrafia sie godnie zachowac w obliczu tragedii narodowej - wezmy z nich przyklad ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok